Franske vafler med sjokoladekrem
Franske vafler med sjokoladekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Franske vafler med sjokoladekrem

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Franske vafler med sjokoladekrem

Franske vafler med sjokoladekrem Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Sprø kaker laget med ferdig butterdeig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sjokoladekrem

2ss
Konjakk (Cognac)(likør eller appelsinjuice)

SLIK GJØR DU

  1. Kjevle butterdeigflakene enkeltvis litt ut og stikk ut ca. 40 små sirkler. Dryss sukker på benken og kjevle hver sirkel tynt ut til ovale kaker. Legg dem på bakepapir på stekebrett med den usuk­rede siden ned. Stek kaken midt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl dem på rist.


  2. Gi fløten et oppkok og ta den av platen. Rør inn sjokolade og smør, og rør til det har smeltet. Smak til med konjakk, likør eller juice og avkjøl kremen.


  3. Legg to og to kaker sammen med sjokoladekrem mellom. Dette må gjøres like før servering så kakene ikke blir bløte.

Franske vafler med sjokoladekrem Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN