Fredagsgod rekepai
Fredagsgod rekepai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fredagsgod rekepai

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fredagsgod rekepai

Varier deigen ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (12 stemmer)
Server denne rekepaien med en sprø salat.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eggefyll

3stk
1ts
1klype(r)
2ss
Dill(finhakket)

Fyll

0.25stk
1stk
Paprika(oransje)
1kg
Reker(med skall)

Paibunn

150g
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen mel og smør i en food processor. Tilsett vann, og bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i ca. 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225˚.

  3. Vask og skjær purre i tynne ringer. Del paprika i to, ta ut frø og hinner og skjær i terninger. Stek løk og paprika blank og myk i smør uten at det tar farge. Tilsett tomatpuré i stekepannen, og la alt bli varmt.

  4. Skrell reker og spar ca. 1 dl til pynt. Bland reker og grønnsakene. Fordel blandingen i det forstekte paiskallet.

  5. Pisk sammen egg, kremfløte og revet ost. Krydre med salt, pepper og dill. Hell eggeblandingen over fyllet, og pass på at fyllet fordeler seg i hele paien.

  6. Stek paien på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Den skal stivne helt og få en gyllenbrun overflate.

  7. Pynt paien med reker, dillkvister og tynne skiver sitron.

Varier deigen ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN