nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min
Frisk asparges med sitron-hollandaise.
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min
Frisk asparges med sitron-hollandaise.
Denne retten kan være en flott forrett, eller hvis du bare har lyst på noe godt. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt til denne retten, men ikke nødvendig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
2ts
SLIK GJØR DU
Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp.
Rensk aspargesen, brekk av den nederste delen av stilken som er treen. Kok den ca. 2 minutter. Anrett på tallerkener.
Lag siton - hollandaisesaus:
Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme. Legg eggeplommene i en food prosessor sammen med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå i ca. 10 sekunder. Skru hastigheten ned og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men pass på så den ikke skiller seg.Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering.