Frisk asparges med sitron-hollandaise.
Frisk asparges med sitron-hollandaise. Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Frisk asparges med sitron-hollandaise.

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Frisk asparges med sitron-hollandaise.

Asparges med sitron - hollandaise er en deilig sommerrett. Perfekt som snacks og tapasrett. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (45 stemmer)
Denne retten kan være en flott forrett, eller hvis du bare har lyst på noe godt. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt til denne retten, men ikke nødvendig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Siton - hollandaisesaus

250g
0.5stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp.

  2. Rensk aspargesen, brekk av den nederste delen av stilken som er treen. Kok den ca. 2 minutter. Anrett på tallerkener.

  3. Lag siton - hollandaisesaus:
    Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme. Legg eggeplommene i en food prosessor sammen med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå i ca. 10 sekunder. Skru hastigheten ned og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men pass på så den ikke skiller seg.

  4. Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering.

Asparges med sitron - hollandaise er en deilig sommerrett. Perfekt som snacks og tapasrett. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (45 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN