Frisk grapefruktsalat med granateple
Frisk grapefruktsalat med granateple Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Frisk grapefruktsalat med granateple

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Frisk grapefruktsalat med granateple

Friskt, lett og syrlig måltid.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (23 stemmer)
Grapefrukt og granateple, agurk og ruccola er en deilig kombinasjon. Her får du i tillegg enda mer sitrus i form av appelsin og et eksotisk innslag; stjernfrukt (carambola).  Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrell grapefruktene  og fileter dem (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Del stjernefrukten i fire og skjær den i tynne biter. 

  2. Del grapefrukten ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den sprekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Skjær agurken i terninger. Skyll og riv rucculabladene og legg dem i bunnen av et egnet fat eller en bolle. 

  3. Legg grapefruktfiletene lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger. Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

Friskt, lett og syrlig måltid.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN