Frisk ostekake med aprikoser
Frisk ostekake med aprikoser Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Frisk ostekake med aprikoser

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Frisk ostekake med aprikoser

Frisk ostekake med aprikoser Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)
Denne skiller seg fra tradisjonelle ostekaker siden den er bakt med cottage cheese. Smaken er frisk av sitron.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
130g
Aprikos(finskåret)
100g
Valnøtter(hakkede)
1stk
Sitron(skall og saft)

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett den hakkede frukten, de hakkede nøttene og skall og saft fra sitronen.


  2. Kjør cottage cheese til en glatt masse i en blender og bland den med mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i blandingen.


  3. Smelt smøret og bland det med juicen. Bland det i røren. Fyll deigen i en smurt form 24 cm
    i diameter.


  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 190° ca. 1 time. Avkjøl kaken på rist.


  5. Ha juice, sukker og aprikoser delt i strimler i en kjele. Kok til frukten er lett mør. Rør inn litt smør. Hell den varme glasuren over kaken. Pynt gjerne med mynteblader.

Frisk ostekake med aprikoser Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN