Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns
Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns

Også kalt asiatisk burger, med fritert softshell krabbe. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Soft shell crab er utrolig godt, men det kan være vanskelig å få tak i. Større asiatiske butikker pleier ha det – eller snakk med fiskehandleren.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Steambuns (cirka 30 stykk)

1ss
3ss
0.5ts
Natron(bikarbonat)
3.5dl
Vann(lunkent)
4stk
Kongekrabbe(softshell, frosne)
5dl
Rapsolje(til fritering)
1klype(r)
1klype(r)
0.5stk
1ts
1pakke(r)
0.5stk

SLIK GJØR DU

  1. Tin krabbene og del dem i to midt på. Skyll ut det gulaktige på de halve krabbene. Tørk dem lett, og vend dem i maisenna.

  2. Friter krabbene på 190 grader i rundt 4 minutter. Det bruser veldig når du har dem nedi oljen, og når det nesten ikke bruser lenger, er de ferdige. Da er væska fordampet og krabbene er crispy på utsiden. De skal helst serveres rett etter fritering mens de fortsatt er crispy og gode.

  3. Løft ut krabbene og legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss med salt, og eventuelt litt chilipulver.

  4. Kjør sammen avokado, lime og salt til en glatt og fin krem.

  5. Steambuns skal dampes lett i ovnen før servering. Legg så på avokadokrem, friterte krabber, en crispy salat med finsnittet kål, rødløk, fennikel, chili og ingefær blandet med salt og litt sitronsaft, og topp med mango kuttet i fine strimler.

  6. Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør i 10 min. Hev til dobbel størrelse.

  7. Rull ut til små boller på rundt 30 gram. Hev til dobbel størrelse under plastfolie.

  8. Kjevle ut bollene til små ovale pizzabunner. Bruk gjerne litt olje på benken så de ikke klistrer seg fast. Pensle den ene halvdelen med med et tynt lag olje, og brett den andre delen over.

  9. Legg de foldede emnene over på bakepapir, pass på at det er litt mellomrom mellom dem. Heves i en time og dampes så på rist, fremdeles liggende på bakepapiret, i fire minutter. Avkjøl og oppbevar i fryseren. Steambuns kan gjerne varmes litt opp før de skal serveres, dampes eller flippes raskt på grillen.

Også kalt asiatisk burger, med fritert softshell krabbe. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN