Friterte seistrimler med spicy majones Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Friterte seistrimler med spicy majones

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Friterte seistrimler med spicy majones

Lag helst stor porsjon, for disse sprø strimlene blir fort spist opp. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er digg snacks til helgekosen! Lag helst opp en stor porsjon, for disse sprø strimlene blir fort oppspist. Varier dippen med søt chilisaus eller soyasaus. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Sei(filet)
3dl
1ts
0.5stk
2ss
Koriander(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, vann og salt til en tjukk røre, la den stå ca. 20 min før bruk. 

  2. Del seifileten i små strimler på 1-2 cm. Varm opp oljen i en kjele med lokk. Den skal ikke være for varm, test med ei tresleiv. Når det freser og spruter rundt tresleiva, er oljen klar. 

  3. Dypp fiskestrimlene i røra og legg dem deretter forsiktig oppi frityren. Kokes til de er gylne. Kok i flere omganger.

  4. La den nykokte fisken renne av seg på kjøkkenpapir. 

  5. Bland en dipp med majones, chili og hakket koriander, og nyt de friterte seistrimlene mens de er lune.

Lag helst stor porsjon, for disse sprø strimlene blir fort spist opp. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN