Friterte skreitunger med linser og rødbeter
Friterte skreitunger med linser og rødbeter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 5min

Friterte skreitunger med linser og rødbeter

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 5min

Friterte skreitunger med linser og rødbeter

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Når skreien landes i Lofoten, er det en kamp blant barn av begge kjønn å få lov til å skjære tunger. Det gir en god slump ekstra lommepenger, og de unge kappes om hvem som greier å skjære flest tunger på en dag. Tungene smaker fantastisk!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
20stk
Skrei(tunger)
1ss
1stk
2dl
Solsikkeolje(til fritering, juster mengden olje ut fra behov)

Linser

200g
Linser(puylinser (grønne linser))
4kvist
Karse(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Start med rødbetene. Bak den ene i ovn ved 160º i ca. 1 time. Dette kan gjøres i god tid på forhånd. Skrell rødbeten og skjær den i grove terninger.

  2. Skrell den andre rødbeten og skjær den i løvtynne skiver.

  3. Kok linsene i usaltet vann i ca. 15 minutter. Sil kokevannet fra.

  4. Kok opp sherryeddik og sukker så sukkeret smelter helt. Bland det i linsene sammen med rødbetterninger.

  5. Rensk, skyll og tørk skreitungene. Vend dem først i mel blandet med salt og pepper, deretter i sammenvispet egg og til slutt i brødrasp.

  6. Varm solsikkeoljen til 170º (bruk termometer) og stek skreitungene til de er gylne, sprø og gjennomstekte, ca. 5 minutter. La dem renne av på fettsugende papir.

  7. Anrett skreitungene som vist på bildet, pynt med karse.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN