Frø- og krydderbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Frø- og krydderbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Frø- og krydderbrød

Deilig og sunt brød med smak av karve og frø. Sirupen gjør brødet mykt og saftig, og det passer godt på frokostbordet, i matpakka eller til suppe Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (6 stemmer)
Herlig brød med mange gode smaker. Du kan selv variere hva slags frø du vil toppe med.

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til 37° og rør ut gjæren i væsken.

  2. Tilsett olje, frø, krydder og det sammalte melet. Arbeid hvetemelet inn, litt av gangen, til deigen slipper bollen og ikke klisser.

  3. La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Legg bakepapir i langpanne (25 cm ganger 35 cm) eller smør den. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Trykk den litt ut og legg den over i langpannen.

  4. Trykk deigen utover i pannen slik at den dekker bunnen. Sett brødet til heving i ytterligere ca. 30 minutter.

  5. Skjær deigen i så mange biter som du ønsker. Pensle overflaten med vann og dryss over cirka 1,5 dl forskjellige frø, som for eksempel linfrø, sesamfrø, solsikkefrø osv.

  6. Stek brødet midt i ovnen ved 200° i 25–30 minutter til brødet har fått fin farge.

  7. Ta det ut og avkjøl i ca. 5 minutter i langpannen. Løsne forsiktig og ha brødet ut på rist. Avkjøl under et rent håndkle. Brødet kan fryses.

Deilig og sunt brød med smak av karve og frø. Sirupen gjør brødet mykt og saftig, og det passer godt på frokostbordet, i matpakka eller til suppe Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN