Frø- og krydderbrød
Frø- og krydderbrød
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til 37° og rør ut gjæren i væsken.
Tilsett olje, frø, krydder og det sammalte melet. Arbeid hvetemelet inn, litt av gangen, til deigen slipper bollen og ikke klisser.
La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Legg bakepapir i langpanne (25 cm ganger 35 cm) eller smør den. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Trykk den litt ut og legg den over i langpannen.
Trykk deigen utover i pannen slik at den dekker bunnen. Sett brødet til heving i ytterligere ca. 30 minutter.
Skjær deigen i så mange biter som du ønsker. Pensle overflaten med vann og dryss over cirka 1,5 dl forskjellige frø, som for eksempel linfrø, sesamfrø, solsikkefrø osv.
Stek brødet midt i ovnen ved 200° i 25–30 minutter til brødet har fått fin farge.
Ta det ut og avkjøl i ca. 5 minutter i langpannen. Løsne forsiktig og ha brødet ut på rist. Avkjøl under et rent håndkle. Brødet kan fryses.