Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser
Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min

Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 25min

Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser

Smakfulle frokostboller med grovhakkede hasselnøtter og aprikoser. Server nystekte med ønsket pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Bollene blir saftig og gode av tørkede aprikoser. Legg noen i fryseren som du kan kose deg med til helgefrokostene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5.5dl
2ts
3dl
Speltmel(grovt)
8stk
Aprikos(tørkede)
1dl
Hasselnøtter(grovhakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Mål opp ½ dl av vannet i en kjele og tilsett firekornblanding (musli). Kok opp, og la det trekke i cirka 10 minutter.

  2. Hell den varme blandingen i en bolle og tilsett det kalde vannet, 5 dl. Smuldre i gjæren og rør godt. Tilsett sirup og salt. Ha i spelt, rugmel og hvetemel. Elt deigen godt i cirka 8 minutter i maskinen og litt lenger for hånd.

  3. Klipp aprikoser i mindre biter, og tilsett dem i deigen sammen med grovhakkede ­nøtter. Arbeid deigen en kort stund til bitene er jevnt fordelt i deigen. Dekk til, og la deigen heve i cirka 30 minutter.

  4. Ta opp deigen til boller med en vanndyppet skje, og legg dem på bakepapir på stekeplate. Arbeid deigen lite, slik at ikke luften går ut av den. ­­­Strø over ­­­litt spelt. La bollene heve i ­­­cirka ­­­­20 minutter

  5. Stek bollene midt i ovnen ved 250˚ i cirka 8 minutter. Avkjøl på rist.

Smakfulle frokostboller med grovhakkede hasselnøtter og aprikoser. Server nystekte med ønsket pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN