Frokostboller med rug
Frokostboller med rug
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La smøret få romtemperatur. Mål opp havregryn og grovt rugmel i en bolle. Kok opp vannet, og hell det over grynene. Rør om og la det avkjøles til det blir fingervarmt.
Varm melk og kesam til det blir cirka 30˚. Bland det i bakebollen. Smuldre i gjær, og rør til den er oppløst. Tilsett det myke smøret sammen med sirup og salt og bland godt.
Ha i rugmel og hvetemel, og elt til en smidig og blank deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve i cirka 45 minutter.
Ta deigen opp på melstrødd bakebord. Kna lett sammen. Kjevle deigen ut til en 1 ½ cm tykk leiv. Trykk ut 10 cm store boller. Prikk dem med en gaffel, og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev bollene cirka 30 minutter.
Stek midt i ovnen ved 225˚ i cirka 10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.