Frokostboller med rug
Frokostboller med rug Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 40min

Frokostboller med rug

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 40min

Frokostboller med rug

Frokostboller med rug er perfekt å ta med på piknik. Grove boller som du kan fylle med ditt favoritt pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Herlige grove boller som du kan fylle med det du liker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
1.5dl
2dl
2dl
Kesam(mager)
1.5ts
3dl
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. La smøret få romtemperatur. Mål opp havregryn og grovt rugmel i en bolle. Kok opp vannet, og hell det over grynene. Rør om og la det avkjøles til det blir fingervarmt.

  2. Varm melk og kesam til det blir cirka 30˚. Bland det i bakebollen. Smuldre i gjær, og rør til den er oppløst. Tilsett det myke smøret sammen med sirup og salt og bland godt.

  3. Ha i rugmel og hvetemel, og elt til en smidig og blank deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve i cirka 45 minutter.

  4. Ta deigen opp på melstrødd bakebord. Kna lett sammen. Kjevle deigen ut til en 1 ½ cm tykk leiv. Trykk ut 10 cm store boller. Prikk dem med en gaffel, og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev bollene cirka 30 minutter.

  5. Stek midt i ovnen ved 225˚ i cirka 10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Frokostboller med rug er perfekt å ta med på piknik. Grove boller som du kan fylle med ditt favoritt pålegg. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN