Frokostbrød med ost og karve
Frokostbrød med ost og karve Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Frokostbrød med ost og karve

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Frokostbrød med ost og karve

Et saftig hjemmebakt brød som smaker godt til frokost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Et spennende brød som passer godt på frokostbordet. Smaker deilig med ost eller kjøttpålegg.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
7dl
1ss
1stk
Egg(stort)
1stk
Egg(sammenpisket til pensling)
1stk
Karve(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Ha i vannet, og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °. Rør gjæren ut i denne. Ha mel, salt, sukker og karve i bakebollen, og bland sammen. Hell i gjærblandingen og et sammenvispet egg. Elt deigen til den blir seig og smidig. Tilsett revet ost når deigen nesten er ferdig eltet. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter, til den er hevet til dobbelt størrelse.

    Ta deigen ut på et lett melet bord, og del den i 20 like emner. Form avlange brød, og legg dem ganske tett i en smurt, liten langpanne. Dekk frokostbrødene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 20–30 minutter. Pensle med egg, og dryss karve over. Stek frokostbrødene midt i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

Et saftig hjemmebakt brød som smaker godt til frokost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN