Frokostbrød med valnøtter og blåbær  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Frokostbrød med valnøtter og blåbær

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Frokostbrød med valnøtter og blåbær

Deilige rundstykker til helgefrokosten, med blåbær, valnøtter og rosiner. Dette brødet passer også godt til suppe og gryter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)
Blåbær og valnøtter er godt i brødet. Dette brødet er fantastisk til suppe, men er også nydelig med ost!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
5dl
Vann(lunkent)
2ts
50g
Smør(mykt)
4dl

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i det lunkne vannet. Tilsett salt og smør. Rør inn rugmel, rosiner, blåbær og valnøtter. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen, til en smidig deig.

  2. La deigen heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Dekk langpannen med bakepapir eller smør den. Fordel deigen ut i langpannen og trykk den utover slik at den fyller pannen. Etterhev i ca. 30 minutter.

  3. Skjær deigen opp i så mange biter du ønsker. Stek brødet midt i ovnen 200 °C i ca. 25 minutter. Ta brødet ut av ovnen og avkjøl i ca. 5 minutter i langpannen.

  4. Ta brødet ut av formen og legg det på rist. Avkjøl under et rent håndkle.

Deilige rundstykker til helgefrokosten, med blåbær, valnøtter og rosiner. Dette brødet passer også godt til suppe og gryter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN