«Fru Ankers Kiødkage»
«Fru Ankers Kiødkage» Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min

«Fru Ankers Kiødkage»

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min

«Fru Ankers Kiødkage»

«Fru Ankers Kiødkage» Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Visste du at det allerede på 1800-tallet var mulig å skaffe oliven og kapers? De er gode ingredienser i denne retten. Server med potetstappe og en grønn salat, eller asparges, når det er sesong for det. Rødløkskompott er også utmerket følge.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rødløkskompott

1dl
Rødvin(evt. 1 dl balsamicoeddik)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær bacon i strimler. Finhakk løk, sopp og oliven. Bland alt godt sammen. Form til en stor kjøttkake og legg i et smurt ildfast fat. Du kan også steke i en avlang form.

  2. Stek kjøttkaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter, alt etter tykkelse.


  3. Smelt smør og rør inn mel. Brun dette til pen farge. Spe med kjøttkraft. Tilsett finhakket sylteagurk, moset ansjosfilet og kapers. Tilsett fløten til slutt. Smak til med salt og pepper.


  4. Lag rødløkskompotten. Finsnitt løken i tynne båter. Bland alt sammen i en kjele. Kok inn til en kompott. Smak til. Avkjøl og oppbevar kompotten kjølig.

«Fru Ankers Kiødkage» Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN