nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min
«Fru Ankers Kiødkage»
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min
«Fru Ankers Kiødkage»
Visste du at det allerede på 1800-tallet var mulig å skaffe oliven og kapers? De er gode ingredienser i denne retten. Server med potetstappe og en grønn salat, eller asparges, når det er sesong for det. Rødløkskompott er også utmerket følge.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
2stk
1dl
1dl
400g
200g
1dl
2stk
1dl
1ts
1.5ts
SLIK GJØR DU
Skjær bacon i strimler. Finhakk løk, sopp og oliven. Bland alt godt sammen. Form til en stor kjøttkake og legg i et smurt ildfast fat. Du kan også steke i en avlang form.
Stek kjøttkaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter, alt etter tykkelse.
Smelt smør og rør inn mel. Brun dette til pen farge. Spe med kjøttkraft. Tilsett finhakket sylteagurk, moset ansjosfilet og kapers. Tilsett fløten til slutt. Smak til med salt og pepper.
Lag rødløkskompotten. Finsnitt løken i tynne båter. Bland alt sammen i en kjele. Kok inn til en kompott. Smak til. Avkjøl og oppbevar kompotten kjølig.