Fruktboller
Fruktboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Fruktboller

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Fruktboller

Rundstykker med eple. Veldig godt i matpakka med hvitost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Eplene gjør at bollene blir saftige og gode. Nydelige med ost eller syltetøy.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Eple(cirka 300 g)
2dl
Vann(lunkent)
2ts
1stk
1ss
Kesam(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene og riv dem grovt. Smuldre gjær i en bolle og hell i vann. Rør ut gjæren.

  2. Tilsett epler og de øvrige ingrediensene. Hold igjen litt mel. Elt deigen godt. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

  3. Ta deigen ut på melet bord og elt den godt. Tilsett evt. resten av melet. Del deigen i ca. 15 emner og trill til boller. Fordel bollene på stekeplate dekket med bakepapir eller legg dem i en liten langpanne og la dem etterheve tildekket i ca. 10 minutter.

  4. Pensle med kesam og dryss på havregryn. Stek bollene midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing.

Rundstykker med eple. Veldig godt i matpakka med hvitost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN