Fruktbrød med aprikos, svisker og aspikat
Fruktbrød med aprikos, svisker og aspikat  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1min
totalt
3t 30min

Fruktbrød med aprikos, svisker og aspikat

nivå
Middels
aktiv
1min
totalt
3t 30min

Fruktbrød med aprikos, svisker og aspikat

Hjemmelaget fruktbrød med svisker, aprikos og aspikat hører med i jula, enten til å nyte selv eller gi til noen du er glad i. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Hjemmelaget fruktbrød med aprikos, svisker, apsikat og appelsinjuice.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Appelsin(tørket, aspikat)
250g
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær svisker og aprikoser i små biter og bland det sammen. Legg av 50 g av blandingen, apsikat og rosiner i appelsinjuice. La det stå et par timer.

  2. Rør romtemperert smør og sukker kremet. Rør i egg, et egg om gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver. Tilsett resten av frukt­blandingen og bland alt godt sammen.

  3. Fordel røren i smurte ­former og stek kakene på nederste rille i ovnen ved 150° ca. 1 time. Varier steketiden etter størrelsen på formene. Avkjøl kaken på rist. Kaken har god holdbarhet og kan gjerne pakkes i cellofan og gis bort som gave.

Hjemmelaget fruktbrød med svisker, aprikos og aspikat hører med i jula, enten til å nyte selv eller gi til noen du er glad i. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN