Fruktkake
Fruktkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
4t

Fruktkake

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
4t

Fruktkake

En god, saftig fruktkake hører med i juletiden, og her en god oppskrift på denne tradisjonelle kaken. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Bak nette fruktkaker og pakk inn i cellofanpapir. Kakene har lang holdbarhet og kan bakes i god tid før de skal serveres. Passer også fint som gave! Det er et utall kakeformer å få kjøpt i butikkene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Svisker(steinfrie)
1pakke(r)
Tørket frukt(blandet frukt)
200g
Rosiner(lyse)
250g
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær svisker og aprikoser i ganske små biter. Legg all frukten i bløt i appelsinjuicen. La det stå et par timer.

  2. Rør mykt smør og sukker luftig. Rør i et egg om gangen. Sikt i mel og bakepulver, tilsett fruktblandingen og bland alt godt sammen.

  3. Fordel røren i smurte former og stek kakene på nederste rille i ovnen ved 150° i ca. 1 time. Varier steketiden etter størrelsen på formene.

  4. Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

En god, saftig fruktkake hører med i juletiden, og her en god oppskrift på denne tradisjonelle kaken. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN