nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
4t
Fruktkake
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
4t
Fruktkake
Bak nette fruktkaker og pakk inn i cellofanpapir. Kakene har lang holdbarhet og kan bakes i god tid før de skal serveres. Passer også fint som gave! Det er et utall kakeformer å få kjøpt i butikkene.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær svisker og aprikoser i ganske små biter. Legg all frukten i bløt i appelsinjuicen. La det stå et par timer.
Rør mykt smør og sukker luftig. Rør i et egg om gangen. Sikt i mel og bakepulver, tilsett fruktblandingen og bland alt godt sammen.
Fordel røren i smurte former og stek kakene på nederste rille i ovnen ved 150° i ca. 1 time. Varier steketiden etter størrelsen på formene.
Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.