Fruktkake med kokos
Fruktkake med kokos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Fruktkake med kokos

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Fruktkake med kokos

Fruktkake med kokos Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Tørkede tranebær og tørkede blåbær er brukt i denne kaken, men du kan bruke korinter eller rosiner i stedet. Kaken får en pikant smak av gløgg og krydder.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, under kraftig omrøring. Bland i blåbær, kokos, tranebær, gløgg, krydder og sitronskall. Rør i hvetemel blandet med bakepulver.


  2. Hell deigen i en godt smurt randform, som rommer ca. 1 ½ l.


  3. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut på rist.


  4. Rør sammen melis og sitronsaft. Hell det over kaken og dryss på kokos, gjerne kokosflak eller kokosmasse. La det stivne.

Fruktkake med kokos Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN