Fruktpai med honningtosca
Fruktpai med honningtosca
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre smøret og mel, tilsett honningen og bland alt til en deig. Eller kjør alt i en food processor til det samler seg til en deig.
Trykk deigen i en paiform (ca. 24 cm i diameter) og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig i 30 minutter.
Skrell og skjær pærene i biter. Fjern steinene i plommene og del i biter. Bland frukten i en kjele og varm ved middels varme i ca. 5 minutter. Bland i honning og potetmel og dra kjelen til side.
Smelt smør i en annen kjele. Tilsett mandelflak og honning. Bland i melet og dra kjelen til siden.
Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter. Ta ut paiskallet og fordel fruktblandingen i bunnen. Hell toscafyllet oppå og stek paien på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 15 minutter til paien har fin farge.
Server paien lunken med pisket krem.