Fruktpai med honningtosca
Fruktpai med honningtosca Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Fruktpai med honningtosca

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Fruktpai med honningtosca

Denne paien har et sprøtt toscadekke. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Herlig fruktpai med plomme, pære og honning, og hjemmelaget toscalokk. Server nystekt med en klatt pisket krem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Honningtosca

75g
Mandelflak(ristede)
6ss
Honning(akasie)

Paibunn

130g
1ss
Honning(akasie)

Fyll

3stk
3stk
3ss
Honning(akasie)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre smøret og mel, tilsett honningen og bland alt til en deig. Eller kjør alt i en food processor til det samler seg til en deig.

  2. Trykk deigen i en paiform (ca. 24 cm i diameter) og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig i 30 minutter.

  3. Skrell og skjær pærene i biter. Fjern steinene i plommene og del i biter. Bland frukten i en kjele og varm ved middels varme i ca. 5 minutter. Bland i honning og potetmel og dra kjelen til side.

  4. Smelt smør i en annen kjele. Tilsett mandelflak og honning. Bland i melet og dra kjelen til siden.

  5. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200º i ca. 10 minutter. Ta ut paiskallet og fordel fruktblandingen i bunnen. Hell toscafyllet oppå og stek paien på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 15 minutter til paien har fin farge.

  6. Server paien lunken med pisket krem.

Denne paien har et sprøtt toscadekke. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN