nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
2t 50min
Fyldig fruktkake
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
2t 50min
Fyldig fruktkake
Kaken kan ligge i flere uker og holder seg like god, om ikke bedre.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker lyst og tilsett sirup. Vask appelsin og sitron og riv skallet. Bland det i smøret. Press saften av sitron og ha i røren. Rør inn et egg av gangen.
Bland sammen mel, bakepulver og krydder og rør i deigen. Hakk tørket frukt og mandler og tilsett.
Ha røren i en smurt form ca. 1 ½-2 l, som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 160º i ca. 15 minutter.
Senk temperaturen til 140º og stek videre i ca. to timer. Kaken er ferdig når den løsner fra formens kanter.
Avkjøl kaken i formen til den er lunken og deretter på rist.
Pakk kaken inn i aluminiumsfolie og oppbevar kaken kjølig. Den bør ligge minst en uke før den skjæres i.