Fylt brød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Fylt brød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Fylt brød

Varmt surdeigsbrød fylt med deilig grønnsaker og italienske smaker. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

«Pan bagnat» er et smørbrød som er vanlig i Provence i Frankrike. Litt av innmaten av brødet tas ut. Innsiden pensles med olivenolje og fylles med grillede grønnsaker, ost og salami.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Brød(rundt surdeigsbrød, cirka 35 cm i diameter)
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
100g
Salami(italiensk, i tynne skiver)
20blad
Basilikum(ferske)
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Skjær et lokk av brødet. Ta ut noe av brødkrummen. Sett brødet inn i ovnen og varm det og brødlokket. Ta ut og drypp eller pensle olivenolje inni brødet.

  2. Skjær aubergine i skiver og stek i olivenolje i en stekepanne til de har fin farge. Krydre med litt salt og pepper.

  3. Skjær soltørkede tomater i strimler. Skjær mozzarella og tomat i skiver.

  4. Legg auberginer, soltørkede tomater, mozzarella, bifftomat, salamiskiver, basilikum og sitronskall i brødet. Legg på lokket og klem til.

  5. Pakk brødet inn i plastfolie og la det stå 1 time. Skjær det kalde brødet i kakebiter og server på pikniken.

Varmt surdeigsbrød fylt med deilig grønnsaker og italienske smaker. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN