Fylt brød
Fylt brød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Fylt brød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Fylt brød

Varmt surdeigsbrød fylt med deilig grønnsaker og italienske smaker. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

«Pan bagnat» er et smørbrød som er vanlig i Provence i Frankrike. Litt av innmaten av brødet tas ut. Innsiden pensles med olivenolje og fylles med grillede grønnsaker, ost og salami.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Brød(rundt surdeigsbrød, cirka 35 cm i diameter)
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
100g
Salami(italiensk, i tynne skiver)
20blad
Basilikum(ferske)
0.5stk
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Skjær et lokk av brødet. Ta ut noe av brødkrummen. Sett brødet inn i ovnen og varm det og brødlokket. Ta ut og drypp eller pensle olivenolje inni brødet.

  2. Skjær aubergine i skiver og stek i olivenolje i en stekepanne til de har fin farge. Krydre med litt salt og pepper.

  3. Skjær soltørkede tomater i strimler. Skjær mozzarella og tomat i skiver.

  4. Legg auberginer, soltørkede tomater, mozzarella, bifftomat, salamiskiver, basilikum og sitronskall i brødet. Legg på lokket og klem til.

  5. Pakk brødet inn i plastfolie og la det stå 1 time. Skjær det kalde brødet i kakebiter og server på pikniken.

Varmt surdeigsbrød fylt med deilig grønnsaker og italienske smaker. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN