Fylt brød med smak fra Middelhavet Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t

Fylt brød med smak fra Middelhavet

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t

Fylt brød med smak fra Middelhavet

Spennende og saftig brød fylt med middelhavetsfavoritter: aioli, oliven, mozzarella, chevre og salami Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Perfekt brød å servere til suppe, men også godt som tilbehør til en salat eller på buffébordet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1pakke(r)
Mozzarella(cirka 125 g)
200g
150g
Salami(italiensk)
10stk
Oliven(sorte, uten sten)
2kvist

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bolle, og løs den opp i vann, olivenolje, honning og salt. Tilsett begge meltypene, og arbeid til en deig. La deigen heve i bakebollen tildekket i ca. 45 minutter.

  2. Trykk deigen ut til et rektangel ca. 1 cm tykk. Kjevle ikke, for da går luften ut.

  3. Skjær mozzarella i tynne skiver. Ta bort kantene av geitosten. Skjær salami i terninger. Del tomater i to, legg mozzarella, smuldret geitost, tomater, oliven og grovhakket rosmarin over deigen. Rull sammen til en rull, og dryss mel på brødet.

  4. Legg brødet på bakepapir på stekeplate, og la heve under et håndkle i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°. Sett platen midt i oven, og senk varmen til 200°. Stek brødet i 20–25 minutter.

  5. La brødet avkjøles på rist under et håndkle. Brødet er best når det er nystekt og er ikke egnet for frysing.

Spennende og saftig brød fylt med middelhavetsfavoritter: aioli, oliven, mozzarella, chevre og salami Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN