Fylt kalkunfilet med appelsinsaus
Fylt kalkunfilet med appelsinsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Fylt kalkunfilet med appelsinsaus

nivå
Middels
aktiv
2t 30min
totalt
3t

Fylt kalkunfilet med appelsinsaus

Deilig kalkunmiddag med godt tilbehør. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

2.1 (7 stemmer)
Stek en stor eller to mindre kalkunfileter. Fylte fileter pakket inn i bacon er kjempegodt og ser flott ut på serveringsfatet.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grønnsaker

400g
1500g
Kalkun(Fileter)
300g
Bacon(i skiver)

Appelsinsaus

2pose(r)
Rødvin(Rødvinsaus)

Fyll

1stk
Løk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
0.5stk
Chili(finhakket)
1stk
Sitron(saften)
3ss
Kruspersille(hakket)
100g
Valnøtter(eller hasselnøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 180°.

    Surr løk og hvitløk i smør til det blir mykt. Bland inn resten av ingrediensene og sett fyllet til side.

    Skjær et langsgående snitt i fileten med en skarp kniv, så det dannes en lomme. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom kjøttet. Legg i fyllet, rull fileten sammen og surr baconskiver rundt.

    Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og stek til steketermometeret viser 68°. Ta fileten ut av ovnen, legg den på en rist og la den hvile før den skjæres opp.

    Lag sausen som anvist på pakken. Rasp skallet av 2 appelsiner og tilsett sausen. Skrell og kutt appelsiner i biter. Forvell rosenkål og gulrøtter i lettsaltet vann noen minutter til de er knapt møre.

Deilig kalkunmiddag med godt tilbehør. Foto: opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

2.1 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN