Fylt kjøttbrød med tzatziki
Fylt kjøttbrød med tzatziki Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Fylt kjøttbrød med tzatziki

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Fylt kjøttbrød med tzatziki

Kjøttbrød fylt med bacon, svisker og fetaost, servert med epletzatziki Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Kjøttbrødet får ekstra smak av bacon, og epler i tzatzikien gir sødme.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Epletzatziki

1stk
2dl
Crème fraîche(eller gresk yoghurt)
2fedd
Hvitløk(hakket)
1ts
Mynte(tørket)
1klype(r)

Fyll

1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland havregryn, potetmel og melk i en stor bolle. La det svelle i 10 minutter.

  2. Tilsett kjøttdeig, egg, salt og pepper. Rør farsen smidig og form den til et brød.

  3. Lag en fordypning midt i brødet, og fordel sviskene og smuldret fetaost. Trykk sammen og legg kjøttbrødet over i en smurt ildfast form. Legg over baconskiver.

  4. Stek kjøttbrødet på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter.

  5. Del eplet i små terninger og bland med resten av ingrediensene til en fyldig saus. Smak til.

  6. Server kjøttbrødet med ovnsbakte poteter, sausen og grønne bønner.

Kjøttbrød fylt med bacon, svisker og fetaost, servert med epletzatziki Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN