Fylte horn
Fylte horn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Fylte horn

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Fylte horn

Horn fylt med kremost med urtre, smeltet og kokt skinke.  Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Horn fylt med kremost med urtre, smeltet og kokt skinke. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1beger
Krem(med urter)
8skiver
Skinke(kokt)

Til pensling og dryss

1stk
Egg(sammenpisket)
4dl
50g
2ss
Smør(smeltet)
1.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bake­bollen. Smelt smøret, tilsett vannet og la det bli cirka 37°. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett kesam, salt og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på lunt sted, cirka 30 minutter.

  2. Arbeid deigen lett på bake­bordet og del den i 2 deler. Kjevle ut hver del til en sirkel, del den i 4 snipper. Smør litt ost på hver, legg på skinke og trill sammen fra bredsiden mot spissen.

  3. Legg hornene på stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast cirka 30 minutter. Pensle med sammen vispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek hornene ved 230° midt i ovnen i cirka 10 minutter og avkjøl på rist.

Horn fylt med kremost med urtre, smeltet og kokt skinke.  Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN