Fylte kjøttboller
Fylte kjøttboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min

Fylte kjøttboller

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min

Fylte kjøttboller

Kan serveres som hovedrett eller som fyll i et pitabrød.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Disse kjøttbollene kan serveres som en hovedrett, sammen med grønnsaker og ris eller bulgur, eller som fyll i et pitabrød. De holder seg godt i kjøleskapet, pakket i plast.   Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet - noe godt fra Syria    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Fullkornsbulgur(eller vanlig bulgur)
1ts
1klype(r)
Kanel(1/4 ts)
700g
Karbonadedeig(av storfe eller lam)

SLIK GJØR DU

  1. Riv den ene løken på et rivjern, eller kjør i en kjøkkenmaskin. 

  2. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Bland revet løk, bulgur, kjøttdeig, salt, spisskummen og kanel til du har en jevn masse.

  3. Varm litt olje i en panne og stek resten av løken til den er gyllen og søt. Bland med chili, nøtter og sesam. Kna løk og nøtteblandingen sammen med kjøttet. Form til små boller.

  4. Stek i panna, i omganger, eller bak i ovnen ved 175 grader, til de er gjennomstekt.

Kan serveres som hovedrett eller som fyll i et pitabrød.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN