Fylte rundstykker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 15min

Fylte rundstykker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 15min

Fylte rundstykker

Ferske rundstykker fylt med varm brie. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (16 stemmer)
Disse rundstykkene er veldig saftige og gode. Fyll med en ost du liker godt, Charlotte bruker gjerne en god brie eller også rester av hvitost. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Vann(kaldt)
0.25pakke(r)
1ss
1pose(r)
Surdeig(tørket fra Idun)
2ss
Smør(meierismør)
1pakke(r)
Brie(eller annen ost du liker)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene unntatt smør, ost og valmuefrø i en bakebolle og elt deigen i 10 minutter. 

  2. Tilsett smøret og elt det inn i ca. 1 minutt. 

  3. La deigen hvile tildekket i bollen i 1 time. 

  4. Del deigen i ti emner som du former til boller. Fyll med ost, og pakk dem godt sammen, så ikke osten lekker ut under steking. 

  5. Pensle med vann og strø på valmuefrø eller hakkede nøtter. La så rundstykkene stå tildekket i 30 - 45 minutter. 

  6. Stekes på 220 grader varmluft i rundt 20 min. Avkjøles på rist.

Ferske rundstykker fylt med varm brie. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN