Fyrstekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Fyrstekake

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Fyrstekake

Fyrstekake med deilig mandelmasse av mandler, melis og egg. Tradisjonsrik kake som serveres med pisket krem eller vaniljeis. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (14 stemmer)
Fyrstekake har god holdbarhet når den ligger kaldt, og blir bedre av å få «modne» litt i smaken. Den kan du bake flere uker før jul og ha liggende i fryseren eller kjøleskapet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

130g
1stk
Egg(eller 2 eggeplommer)
2ss

Mandelmasse

1pakke(r)
Mandler(mandelmasse, evt. 150 g mandler)
150g
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker mykt. Rør inn egg eller eggeplommer og vann, og sikt på mel med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig, mens du lager mandelmassen.

  2. Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at væske siver ut dersom den står en stund.

  3. Kle bunnen på kakeformen med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen.

  4. Trykk cirka 2/3 av deigen jevnt ut i bunnen av formen og cirka 2 cm opp langs kanten. Fordel mandelmassen over bunnen.

  5. Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler, gjerne med en baketrinse, som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.

  6. Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 190° i 30–40 minutter til den blir gyllenbrun og gjennomstekt.

  7. Avkjøl på rist. Pakk kaken godt inn i aluminiumsfolie og oppbevar den kjølig. Kaken kan også fryses.1. 

Fyrstekake med deilig mandelmasse av mandler, melis og egg. Tradisjonsrik kake som serveres med pisket krem eller vaniljeis. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN