Fyrstekake
Fyrstekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker mykt. Rør inn egg eller eggeplommer og vann, og sikt på mel med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig, mens du lager mandelmassen.
Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at væske siver ut dersom den står en stund.
Kle bunnen på kakeformen med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen.
Trykk cirka 2/3 av deigen jevnt ut i bunnen av formen og cirka 2 cm opp langs kanten. Fordel mandelmassen over bunnen.
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler, gjerne med en baketrinse, som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 190° i 30–40 minutter til den blir gyllenbrun og gjennomstekt.
Avkjøl på rist. Pakk kaken godt inn i aluminiumsfolie og oppbevar den kjølig. Kaken kan også fryses.1.