Gallega empanada
Gallega empanada Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Gallega empanada

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Gallega empanada

Gallega empanada Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.8 (5 stemmer)
Gallega empanada er en spansk spesialitet. Det er i grunnen en terte som dekkes innvendig av spekeskinke og som så fylles med stekt svinekjøtt paprika og tomat.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingrediensene til deigen og la det heve i en drøy halvtime.

  2. Skjær bort beina på koteletten og skjær kjøttet i biter. Stek sammen med finhakket løk, paprika og tomat i 12-15 minutter. Ha i vin og la det koke nesten helt ut. Smak til med salt og pepper.

  3. Del deigen i to og kjevle dem til store rundinger. Ha den ene i en form, gjerne terteform. Dekk bunnen med spekeskinke, ha i fyllet og dekk med den andre. Klem sammen i kantene, pensle med pisket egg.

  4. Bak i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (ikke la det svi seg).

Gallega empanada Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN