Gazpacho med spekeskinke
Gazpacho med spekeskinke Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Gazpacho med spekeskinke

nivå
Lett
totalt
40min

Gazpacho med spekeskinke

KALD SUPPE: Denne suppen må smakes! Sunn og forfriskende.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)
Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Toppet med norsk spekeskinke er dette en enkel men imponerende rett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

3skiver
Brød(ristet, delt i to)
1stk
1stk
Paprika(rød)
4fedd
Hvitløk(finhakket)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1ts
5dl
Vann(iskaldt)
1stk
Paprika(gul)
0.5bunt
Basilikum(frisk)

SLIK GJØR DU

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.

  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke. 

  3. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann. Smak til med salt, pepper og eddik. 

  4. Topp suppen med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje. Servees kald i skåler eller i glass, med ristet brød og spekeskinke på siden.

KALD SUPPE: Denne suppen må smakes! Sunn og forfriskende.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN