Gjedde med ertepuré
Gjedde med ertepuré Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Gjedde med ertepuré

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Gjedde med ertepuré

En spennende fiskerett som er ukjent for mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Fisk og ertepuré er en deilig kombinasjon.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Fisk(Gjeddefilet)
1stk

Ertepuré

4dl
2dl
100g

Hvit saus med sennep

5dl

Stekt flesk

200g
Bacon(eller flesk. stekt. )

SLIK GJØR DU

  1. Renskjær fileten for skinn og bein ved hjelp av kniv og fingre. Del fileten i 4 serveringsstykker.

    Stek fisken i middels varm panne i olje og smør, ca. 3–4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.

    Krydre med salt og pepper samt noen dråper sitron.

    Kok opp vann og legg i ertene. Gi ertene et oppkok i ca. 2 minutter til de er varme inni.

    Kjør ertene sammen med smøret og noe av kokevannet i en food prosessor til en glatt puré.

    Smak til med salt og pepper.

    Smelt smøret og ha i melet.

    Spe med melken under omrøring og kok sausen i ca. 5 minutter under stadig omrøring.

    Smak til med sennep, salt og pepper.

    Del flesket i små terninger og stek det i en tørr panne på middels svak varme til fettet har smeltet og kjøttet er godt stekt.

    Server fisken med ertepuré, saus, stekt flesk og kokte poteter.

En spennende fiskerett som er ukjent for mange. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN