Glasert appelsinkake
Glasert appelsinkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Glasert appelsinkake

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Glasert appelsinkake

Saftig kake med appelsin og kokos. Foto: Allers forlag

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
En saftig, myk kake med hvit glasur. Kaken kan også glaseres med hvit eller mørk sjokolade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
1stk
Appelsin(saft og revet skall)
3stk
1dl
Kesam(8%)

Glasur

2ts

SLIK GJØR DU

  1. Smør en rund form på ca. 1 ½ liter. Strø den med kokosmasse. Smelt smøret og la det avkjøles.

  2. Bland kokos, appelsinskall og saft i en kjele. La blandingen koke på svak varme til kokosmassen har absorbert all saft. Avkjøl.

  3. Pisk egg og sukker luftig. Vend i kokosblandingen og kesam. Sikt i mel, bakepulver og vanilje­sukker. Rør forsiktig slik at alt blandes. Rør inn smøret.

  4. Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La den avkjøles litt før den hvelves ut av formen og avkjøles helt på rist.

  5. Bland melis og vann. Ringle over glasuren og strø over kokos. Pynt med appelsinskiver. Gjerne kumkvat, som er en liten, dekorativ sitrusfrukt.

Saftig kake med appelsin og kokos. Foto: Allers forlag

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN