Glassert juleskinke
Glassert juleskinke  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t 15min
totalt
2t 30min

Glassert juleskinke

nivå
Middels
aktiv
2t 15min
totalt
2t 30min

Glassert juleskinke

Svensk juleklassiker som smaker kjempegodt! Juleskinke glassert med sennep og brunt sukker Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Dette er julemat som kommer fra naboen i øst. Den fungerer også godt i Norge. Juleskinke kan du kjøpe rå eller ferdig kokt. Server med potetsalat 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Skinke(kokt juleskinke)

Topping

1dl
Sennep(søt)
1klype(r)
Ingefær(malt)
1klype(r)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Pakk skinken i folie og legg den i langpanne. Stikk et steke­termometer i den mest kjøttfulle delen. Stek ved 125°. Den er ferdig når steketermometeret viser 74° i kjernen.

  2. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svor.

  3. Bland alle ingrediensene til glaseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring.

  4. Gratiner skinken ved 200° i ca. 15 minutter. Server skinken varm eller kald f.eks. med potetsalat.

Svensk juleklassiker som smaker kjempegodt! Juleskinke glassert med sennep og brunt sukker Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN