Gløggmarinert kalkun
Gløggmarinert kalkun  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Gløggmarinert kalkun

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Gløggmarinert kalkun

Kalkunbiff marinert med gløgg, servert med potet gratinert med parmesanost og grønnsaker med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kalkunbiffer blir pikante når de får ligge i en smakfull marinade. Har du gløgg igjen fra jul, er den ypperlig til marinade, som etterpå blir en spennende saus til biffene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kalkun(biffer, cirka 600 g)

Grønnsaker

200g
Bacon(i biter)
2stk

Marinade

1stk
Sitron(saft og skall)
2ss
Ingefær(revet)
1ts

Potet

4stk
2ss
Timian(og andre hakkede urter)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Bland gløgg, appelsin og ingefær i en dobbel plastpose og legg biffene i. Mariner gjerne biffene natten over.

  2. Ta kjøttet ut og tørk det med kjøkkenpapir. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i 2–3 minutter på hver side. La de ligge i pannen i ca. 3 minutter på ettervarme.

  3. Poteter vaskes og deles i to. Sett potetene i ildfast form og strø på krydder, urter og parmesan. Stek dem på 225° i ca. 40 minutter, til potetene er myke tvers igjennom.

  4. Skjær grønnsakene i tynne staver. Stek bacon og ta det ut av pannen. Surr grønnsakene på middels varme til de blir gjennomstekt. Ha bacon tilbake i panna og rør om.

  5. Sausen lages av gløggmarinaden. Kok inn marinaden i ca. 5 minutter. Tilsett fløte og soyasaus. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  6. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og jevn sausen.

Kalkunbiff marinert med gløgg, servert med potet gratinert med parmesanost og grønnsaker med bacon Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN