Gløggsjokolademousse  med krydderristede pekannøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

Har du rester etter gløggen? Da kan du bruke det i denne lekre sjokoloademoussen med ristede pekannøtter! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade. Denne sjokolademoussen smelter på tungen, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram. Bruk gjerne gamle fine kopper til servering.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Ristede nøtter

0.5krm
0.5krm

SLIK GJØR DU

  1. Rist nøttene i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør og krydder og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.

  2. Kok opp 1 dl av fløten og gløggen. Ta det fra varmen.

  3. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.

  4. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til det blir lett og luftig.

  5. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.

Har du rester etter gløggen? Da kan du bruke det i denne lekre sjokoloademoussen med ristede pekannøtter! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN