Glutenfri paideig med skinke og frukt
Glutenfri paideig med skinke og frukt Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Glutenfri paideig med skinke og frukt

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Glutenfri paideig med skinke og frukt

Glutenfri paideig med skinke og frukt Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Paibunnen er en ren ostepai og fyllet legges på ved servering. Du kan også lage paien med andre frukter, som ferske fiken, pærer eller aprikoser.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
Glutenfritt mel(finax melmiks)
150g
4ss
Vann(kaldt)
0.5ts

Paifyll

250g
3stk
1dl
1ts

Servering

10skiver
1pakke(r)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kna sammen smør, mel og salt til en grynete masse. Arbeid inn vannet og la det hvile tildekket i ca. ½ time i kjøleskapet.


  2. Kjevle deigen ut til en rund leiv, som legges i en smurt paiform. Trykk deigen godt en i paiformen og opp langs kantene.


  3. Forstek paiskallet ved 225° i 10–15 minutter, før fyllet legges i.

  4. Sett ovnen på 200°. Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.


  5. Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter på nederste rille i ovnen. Stek til fyllet er stivnet.


  6. Server paien med skinke­skiver og salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.

Glutenfri paideig med skinke og frukt Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN