Glutenfri pizza med skinkestek
Glutenfri pizza med skinkestek Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Glutenfri pizza med skinkestek

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Glutenfri pizza med skinkestek

SKINKESTEK-PIZZA: Rester av årets skinkestek er supergod på pizza - gjerne sammen med rømme og salat.

Foto: Lars Gulbrandsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Skiver av skinkestek er supert å legge på pizzaen sammen med rømme og salat. Denne varianten er også glutenfri.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pizzasaus

0.5stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Hvitløk(hvitløksbåt, finhakket)
1dl
Tomat(hermetiske uten kraft)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Oregano(smak til)

Glutenfri pizzabunn

1.5dl
Vann(varmt)
2ts
Gjær(tørrgjær)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Smak sausen til med salt, pepper og oregano, og la sausen koke i 15 minutter.

  2. Rør sammen fiberhusk og varmt vann, og la det stå i cirka ti minutter.

  3. Når blandingen er avkjølt, tilsettes to spiseskjeer olje og resten av ingrediensene.

  4. Arbeid deigen sammen, og tilsett de resterende to spiseskjeene med olje til slutt.

  5. Dekk til, og hev deigen i cirka 30 minutter.

  6. Smør bakebordet eller benken med olje, og legg kjevle deigen ut til en tynn bunn.

  7. Legg bunnen på bakepapirkledd stekebrett, og prikk den med en gaffel.

  8. Forstek bunnen ved 250 grader midt i ovnen i tre-fire minutter.

  9. Fordel fyllet over, og stek pizzaen ferdig ved 225 grader i 10-15 minutter.

  10. Surr løk og hvitløk i olje til den blir myk og blank.

  11. Sil av tomatkraften fra de hermetiske tomatene (dersom det er med kraft) og bland tomatene med tomatpuré.

  12. Om du ikke lager den glutenfrie bunnen selv, kan du kjøpe en.

  13. Start med å fordele tomatsausen over bunnen.

  14. Skjær en rødløk i tynne strimler, og fordel over bunnen sammen med to desiliter revet hvitost.

  15. Legg på sorte oliven om ønsket.

  16. Etter at pizzaen har stekt midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter, legger du på skiver av skinkestek sammen med rømme og rucculasalat.

SKINKESTEK-PIZZA: Rester av årets skinkestek er supergod på pizza - gjerne sammen med rømme og salat.

Foto: Lars Gulbrandsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN