Glutenfrie havreruter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 15min

Glutenfrie havreruter

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 15min

Glutenfrie havreruter

Disse rutene passer perfekt til frokost! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)
Glutenfri bakst er best samme dag, men legger du brødet litt i varm ovn eller i en brødrister, blir brødet som nybakt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
0.5ts
1ts
2dl
Yoghurt(gresk)
4dl
Havregryn(glutenfrie)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37°, hell den over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje og fiberhusk og la det svelle i 10 minutter.

  2. Tilsett sirup, salt, krydder, yoghurt og havre. Rør til alt er godt blandet.

  3. Tilsett halvparten av melmiksen. Kjør først maskinen så alt blandes. Tilsett resten av melmiksen og arbeid deigen i maskinen i 10 minutter. Dekk med håndkle og hev i ca. 30 minutter.

  4. Ta deigen opp på melet bakebord og kna den smidig. Kjevle ut til en 2 cm tykk, firkantet leiv og skjær ut 12 ruter av deigen. Legg disse på bakepapir på stekeplate, la dem heve under et håndkle i ca. 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø over havregryn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Disse rutene passer perfekt til frokost! Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN