Glutenfrie vaniljeboller
Glutenfrie vaniljeboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERVaniljefyll
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250°. Smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smøret og tilsett melken. Rør ut gjæren i den lunkne deigvæsken. Tilsett sukker, salt, kardemomme og melmiks. La heve under plast i ca. 30 minutter.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Legg i en kjele sammen med melken og kok opp.
Pisk sukker, eggeplommer og maisenna luftig. Hell det over den varme melken under pisking. Hell tilbake i kjelen og varm forsiktig under pisking til det begynner å tykne. Hell over i en skål og tilsett smøret skåret i biter.
Del deigen i 25 biter, trill til boller og legg i muffinsformer. La heve under et håndkle i ca. 30 minutter. Fyll en sprøytepose med vaniljekremen og klipp et lite hull i enden. Sprøyt litt vaniljekrem inn i hver bolle. Pensle med egg og strø over litt kokosmasse.
Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.