Glutenfrie vaniljeboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
2t

Glutenfrie vaniljeboller

nivå
Middels
aktiv
12min
totalt
2t

Glutenfrie vaniljeboller

Saftige søte boller med smak av vanilje. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (10 stemmer)
Lag vaniljekremen selv eller kjøp ferdig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glutenfri grunndeig

100g
5dl
0.5ts
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°. Smuldre gjær i en bakebolle. Smelt smøret og tilsett melken. Rør ut gjæren i den lunkne deigvæsken. Tilsett sukker, salt, kardemomme og melmiks. La heve under plast i ca. 30 minutter.

  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Legg i en kjele sammen med melken og kok opp.

  3. Pisk sukker, eggeplommer og maisenna luftig. Hell det over den varme melken under pisking. Hell tilbake i kjelen og varm forsiktig under pisking til det begynner å tykne. Hell over i en skål og tilsett smøret skåret i biter.

  4. Del deigen i 25 biter, trill til boller og legg i muffinsformer. La heve under et håndkle i ca. 30 minutter. Fyll en sprøytepose med vaniljekremen og klipp et lite hull i enden. Sprøyt litt vanilje­krem inn i hver bolle. Pensle med egg og strø over litt kokosmasse.

  5. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.

Saftige søte boller med smak av vanilje. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN