Gnocchi
Gnocchi Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Gnocchi

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Gnocchi

Gnocchi passer både som en litt mektig forrett, og som tilbehør til kjøtt og fisk. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Gnocchi passer både som en litt mektig forrett, eller som tilbehør til kjøtt og fisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Mandelpotet(skrelte)
1klype(r)
1klype(r)
2dl
Hvitost (Gulost)(til gratinering )

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene møre i vann. Damp godt av, slik at de blir tørre. 

  2. Press potetene gjennom en sil mens de fortsatt er varme. Avkjøl. 

  3. Bland i parmesan og eggeplommer, deretter melet. Smak til med salt og pepper. Deigen skal være såpass tørr at du klarer å rulle ei pølse. Men bruk så lite mel som mulig. 

  4. Trykk pølsa litt ned og kutt den i små firkanter. 

  5. Kok gnocchiene i saltet vann til de flyter opp, eller steam i dampovn i 4 minutter. Legg gnocchiene rett i isvann hvis du ikke skal bruke dem med en gang. 

  6. Vend dem lett i olivenolje, og stek i panne til de får en gyllen brunfarge. Legg dem over i en ildfast form og gratiner under grillen i ovnen.

Gnocchi passer både som en litt mektig forrett, og som tilbehør til kjøtt og fisk. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN