God fruktkake
God fruktkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

God fruktkake

nivå
Middels
aktiv
1t 15min
totalt
1t 30min

God fruktkake

Kake med masse tørket frukt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Oppbevar kaken godt innpakket i folie i kjøleskapet.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
4stk
0.5ts
5dl
Tørket frukt(rosiner, tørket aprikos, korinter, sukat, svisker etc. )
1dl
Valnøtter(finhakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang.

    Bland hvetemel, salt og bakepulver og rør i den finhakkede frukten.

    Del cocktailbær i fire deler og bland i. Tilsett valnøtter og rør godt. Fyll røren i smurt og strødd form som rommer ca. 2 liter. Glatt til overflaten med en slikkepott.

    Steik kaken i nedre del av ovnen ved 160° i ca. 1 time og 15 minutter. Kjenn med en kakenål om den er ferdig.

    Avkjøl kaken før du ­hvelver den.

Kake med masse tørket frukt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN