Gode rundstrykker
Gode rundstrykker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Gode rundstrykker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Gode rundstrykker

Nyt en gylden sandwich laget av nybakte, halvgrove rundstykker. Perfekt til frokost og lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Nybakte, halvgrove rundstykker kan du fylle med for eksempel kylling eller en god ost og salat, og du har en deilig sandwich. Oppskriften er til åtte rundstykker. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
1ts
1dl
Rugmel(sammalt)
1stk
Egg(sammenpisket til pensling)
1klype(r)
Rugmel(til dryss)

SLIK GJØR DU

  1. Hell yoghurt og lunkent vann over smuldrete gjær i en bakebolle. Tilsett salt og rugmel. Rør til en klumpfri deig.

  2. Tilsett hvetemel og elt sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i cirka 30 minutter.

  3. Form deigen til åtte avlange rundstykker og legg på bakepapir på stekeplate. Etterhev i cirka 30 minutter.

  4. Lag små snitt i rundstykkene, pensle med sammenpisket egg.

  5. Dryss med grovt mel og stek midt i ovnen ved 210º i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt en gylden sandwich laget av nybakte, halvgrove rundstykker. Perfekt til frokost og lunsj. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN