Gode scones med tørket frukt
Gode scones med tørket frukt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gode scones med tørket frukt

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Gode scones med tørket frukt

Deilige scones til koldtbordet i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Scones bør serveres ferske. De er lettvinte å bake og smaker deilig til ost. Cirka 16 biter.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
2dl
Tørket frukt(blandet tørket frukt)
4dl
0.5dl
Matfett(flytende. evt. smeltet smør)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°.

    Bland alle tørre ingredi­enser og frukten i en bolle.

    Tilsett melk og smør og arbeid deigen raskt sammen til den er «klissete».

    Sett deigen i 4 høyder direkte på bakeplate med bakepapir. Strø på litt mel og gryn og klapp hver kake ut til ca. 15 cm i diameter. Skjær  hver kake i fire deler og prikk med en gaffel.

    Stekes midt i ovnen 10–12 minutter. La sconesene avkjøles på rist. Bryt i biter ved servering.

Deilige scones til koldtbordet i julen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN