Graceland-pannekaker
Graceland-pannekaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Graceland-pannekaker

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Graceland-pannekaker

SOM KONGEN VILLE LIKT DET: Tykke og gode pannekaker med bacon, sirup, peanøttsmør og banan.

Foto: Sara Johannessen

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (23 stemmer)
Lise Finckenhagen og familien elsker pannekaker. Amerikanske pannekaker er mindre og tykkere enn de typiske pannekakene. Med disse Graceland-pannekakene fra Lises kokebok «Pannekaker», må du sørge for at sofaputene er klargjort og Elvis-platene pusset, slik at du kan legge deg nedpå litt og lytte til kongen etter måltidet. Disse kan spises enten som frokost, lunsj eller middag.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til pannekakerøra

0.25ts
2stk
Egg(store)

Fyll og topping

2stk
Banan(i pene skiver)
150g
Bacon(sprøstekt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bakebolle. Visp sammen melk, peanøttsmør, egg og olje. Hell væsken over i det tørre og bland alt sammen til en glatt røre.

  2. Bygg en heftig stabel med skivede bananer og sprøstekt bacon mellom lagene. Topp med en skje peanøttsmør og lønnesirup.

  3. Stek små (eller mellomstore) pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett-belegg. Små eggepanner eller pannekakepanner er også perfekte å bruke.

  4. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking, det er litt smak og behag. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på kjøkkenpapir og bare smøre pannen forsiktig når du ser at overflaten er i ferd med å «stivne» og undersiden er pent gyllenbrun.

  5. Stek videre i cirka 40 sekunder på den andre siden.

SOM KONGEN VILLE LIKT DET: Tykke og gode pannekaker med bacon, sirup, peanøttsmør og banan.

Foto: Sara Johannessen

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (23 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN