Grateng med aubergine og parmesan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Grateng med aubergine og parmesan

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Grateng med aubergine og parmesan

Et vegetarisk alternativ Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (10 stemmer)
Hvitløk, parmesan og rosmarin gir fin smak til aubergine- og tomatskiver i denne varme gratengen. Kan spises alene som vegetarrett eller serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk og gjerne til grillmat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Aubergine(store)
7stk
2boks(er)
Tomat(hakket)
1ts
2ss
Honning(flytende)
1ts
Rosmarin(tørket)
100g
Parmesan(grovrevet)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Skjær auberginer i 1 cm tykk skiver og legg ut på fat. Strø litt salt på begge sider. La det hvile i 20 minutter og tørk skivene med kjøkkenpapir.

  2. Skjær tomater i 1 cm tykke skiver.

  3. Kok opp hakkede tomater, finhakket hvitløk, salt, pepper, honning og rosmarin i en kjele og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til.

  4. Legg auberginer og tomatskiver taksteinslagt i en ildfast form, ca. 20 ganger 30 cm, og hell på den varme tomatsausen. Strø til slutt over revet parmesan og stek formen på nederste rille i ovnen i 40–45 minutter. Legg ev. folie over mot slutten av stekingen, slik at gratengen ikke blir for brun.

  5. Server formen med et dryss av ferske urter.

Et vegetarisk alternativ Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN