Gratinert blomkål- og brokkoliform
Gratinert blomkål- og brokkoliform Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gratinert blomkål- og brokkoliform

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gratinert blomkål- og brokkoliform

Blomkål og brokkoli gratinert i ovn med smeltet hvitost og pølsebiter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Deilig middag med gratinert blomkål og brokkoli sammen med pølser. Du kan også bruke bare blomkål eller bare brokkoli. Pølsebitene kan også byttes ut med f. eks baconbiter.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Hvit saus

6dl
1klype(r)
1klype(r)
200g

SLIK GJØR DU

  1. Rens og vask grønnsakene og del dem opp i buketter. Kok bukettene knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.

  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn.

  3. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under omrøring. Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet i sausen. Smak til med salt og pepper. 

  4. Legg grønnsakene og pølsebitene i en ildfastform og hell sausen over. Dryss resten av osten på toppen og gratiner retten i forvarmet ovn ved 250° i 5–10 minutter.

Blomkål og brokkoli gratinert i ovn med smeltet hvitost og pølsebiter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN