nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Gratinert kyllinglårfilet med spinat og sopp
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Gratinert kyllinglårfilet med spinat og sopp
Deilig ovnsrett med kylling, spinat og sopp under et dekke av smeltet mozzarella.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Kyllinglår(filet)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
1dl
3fedd
200g
Spinat(fersk)
2dl
2stk
Mozzarella(kuler)
SLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingbitene godt.
Strø på salt og pepper. Stek kyllingen gyllenbrun på middels varme i stekepannen i litt smør.
Skjær soppen i skiver og stek i litt smør til soppen får litt farge. Hell på vin og la det koke inn. Legg soppen over på en tallerken.
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær hvitløk i skiver. Stek spinat i stekepanne i litt smør til den mykner. Legg litt spinat i pannen av gangen og la den falle sammen etter hvert. Hell på fløte og la det koke i 3–5 minutter sammen med den stekte soppen.
Legg revet mozzarella med kyllingen og spinatblandingen i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Server med pasta, ris eller poteter.