Gratinert pepperkylling
Gratinert pepperkylling Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Gratinert pepperkylling

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Gratinert pepperkylling

Middag i ovn med nykvernet pepper og blåmuggostsaus Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er en fin fredagsrett med gratinert kylling sammen med kremet peppersaus og grønnsaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5dl
Hele pepperkorn(forskjellige farger)
150g
400g
Potet(små, kokte)
3ss
Olivenolje(til steking)
1pose(r)
Spinat(cirka 200 g)
1boks(er)
Cherrytomat(cirka 250 g)

Blåmuggostsaus

130g
Kremost(med peppersmak)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 150°. Grovknus peppermiksen i en morter og rør sammen med melet. Strø salt på kyllingen og vend deretter rund i pepper- og melmiksen.

  2. Skjær bacon i biter, skjær poteter i skiver og skrell og del løk i ringer.

  3. Varm panne med olje. Rør i bacon og stek det sprøtt. Ta opp baconet og stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Ta opp kyllingen.

  4. Tilsett alle ingrediensene til sausen i samme panne og varm opp til du får en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg potetene i bunnen av en ildfast form. Legg på løk, spinat, kyllingfileter, bacon og tomater. Fordel sausen over. Gratiner på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Middag i ovn med nykvernet pepper og blåmuggostsaus Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN