nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Gratinert pepperkylling
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Gratinert pepperkylling
Dette er en fin fredagsrett med gratinert kylling sammen med kremet peppersaus og grønnsaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
0.5dl
Hele pepperkorn(forskjellige farger)
2ss
150g
400g
Potet(små, kokte)
1stk
3ss
Olivenolje(til steking)
1pose(r)
Spinat(cirka 200 g)
1boks(er)
Cherrytomat(cirka 250 g)
Blåmuggostsaus
100g
1dl
1dl
130g
Kremost(med peppersmak)
2ss
Kyllingkraft (hønsebuljong)(konsentrert )
2stk
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150°. Grovknus peppermiksen i en morter og rør sammen med melet. Strø salt på kyllingen og vend deretter rund i pepper- og melmiksen.
Skjær bacon i biter, skjær poteter i skiver og skrell og del løk i ringer.
Varm panne med olje. Rør i bacon og stek det sprøtt. Ta opp baconet og stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Ta opp kyllingen.
Tilsett alle ingrediensene til sausen i samme panne og varm opp til du får en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg potetene i bunnen av en ildfast form. Legg på løk, spinat, kyllingfileter, bacon og tomater. Fordel sausen over. Gratiner på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter til kyllingen er gjennomstekt.