Gratinert svinefilet med estragonpoteter
Gratinert svinefilet med estragonpoteter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Legg tomatene i en ildfast form og drypp over olivenolje. Strø på salt og sett tomatene i ovnen i ca. 30 minutter.
Renskjær fileten fra fett og hinner. Krydre med salt og pepper. Stek kjøttet gyllent rundt det hele med litt smør i en stekepanne.
Etterstek i ovnen ved siden av tomatene i ca. 17 minutter. Ta kjøttet ut, la det hvile i ca. 10 minutter og skjær i ca. 1 ½ cm tykke skiver. Ta ut tomatene når de er ferdige. Sett ovnen opp til 225°. Hold kjøtt og tomater varmt.
Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Stek dem myke i olje i en stekepanne. Del løk i skiver og finhakk hvitløken. Bland poteter med estragon og løk og stek videre i noen minutter. Strø på salt og pepper. Legg potetene i en smurt ildfast form.
Kok asparges i ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Skyll og skjær den i biter.
Legg svinefilet og asparges oppå potetene.
Rør sammen crème fraîche, fløte og parmesan. Hell blandingen over fileten. Sett formen i ovnen i ca. 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen og legg på de ovnsstekte tomatene. Server den gratinerte svinefiletene med en blandet salat som tilbehør.