Gratinerte poteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Gratinerte poteter

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Gratinerte poteter

Potet, fylt og bakt, toppet med bacon. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (7 stemmer)
Fylte, bakte poteter er supergodt alene. De gjør seg også sammen med en salat eller f.eks. stekt kylling.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Potet(bakepotet)
0.5pakke(r)
1dl
Kruspersille(hakket)
1.5dl
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Vask potetene og prikk skallet. Legg dem på bakeplate ved 200° i ca. 50 minutter.

  2. Stek bacon og la det renne av på kjøkkenpapir.

  3. Del potetene på langs i to. Ta ut potetinnholdet med skje og unngå at skallet blir ødelagt. Legg potetskallet tilbake på platen. Mos poteter og bland med stekt bacon, persille, fløte, smør, salt og pepper. Dette skal bli en ganske løs mos.

  4. Legg mosen i potetene. Strø over revet ost.

  5. Gratiner potetene midt i ovnen ved 250° i 5–7 minutter.

Potet, fylt og bakt, toppet med bacon. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN