nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Gratinerte poteter
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Gratinerte poteter
Fylte, bakte poteter er supergodt alene. De gjør seg også sammen med en salat eller f.eks. stekt kylling.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Potet(bakepotet)
0.5pakke(r)
1dl
Kruspersille(hakket)
1.5dl
2ss
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl
Hvitost (Gulost)(revet)
SLIK GJØR DU
Vask potetene og prikk skallet. Legg dem på bakeplate ved 200° i ca. 50 minutter.
Stek bacon og la det renne av på kjøkkenpapir.
Del potetene på langs i to. Ta ut potetinnholdet med skje og unngå at skallet blir ødelagt. Legg potetskallet tilbake på platen. Mos poteter og bland med stekt bacon, persille, fløte, smør, salt og pepper. Dette skal bli en ganske løs mos.
Legg mosen i potetene. Strø over revet ost.
Gratiner potetene midt i ovnen ved 250° i 5–7 minutter.